Het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS), ook wel bekend als spastische darm, is een veel voorkomende kwaal. De belangrijkste verschijnselen zijn buikpijn, in combinatie met diarree of verstopping, of een afwisseling daarvan. Hiernaast kunnen zich nog meer klachten openbaren zoals winderigheid, opboeren, opgeblazen gevoel in de buik en lusteloosheid.

Het maag-darm kanaal is een zeer gevoelig orgaan. Het is gevoelig voor prikkels zoals voedsel, maar ook voor spanning en emoties. Iedereen heeft wel eens buikpijn of diarree gehad vlak voor een spannende gebeurtenis, zoals een examen. Mensen met prikkelbare darmen hebben een overgevoelig maag-darm kanaal. Bij inwendig onderzoek worden er echter geen afwijkingen gevonden.

Bij het ontstaan en blijven duren van de klachten kunnen meerdere factoren een rol spelen, zoals sommige karaktereigenschappen, bepaalde dieetfactoren, een familiare aanleg, een doorgemaakte buikgriep, en stress.

Medicijnen en dieetadviezen helpen vaak onvoldoende. “Je moet er maar mee leren leven,” is soms het devies.

Gelukkig is men tegenwoordig tot de ontdekking gekomen dat ook mensen met PDS heel goed geholpen kunnen worden met hypnose.
Hier zijn al heel goede resultaten mee geboekt.
Er zijn zelfs steeds meer ziekenhuizen die patiënten de mogelijkheid aanbieden om zich met hypnose te laten behandelen.

Voor de behandeling van PDS zijn wel meerdere sessies nodig, daarom bied ik je aan het einde van de eerste afspraak de mogelijkheid om een pakkettarief af te sluiten.

Voor je sessie(s) kun je zelf een afspraak maken in mijn online agenda. Voor mensen die in mindere mate darmklachten ondervinden (spastische darmen) is het vaak al voldoende wanneer men een bepaalde periode het MP3 bestand darmklachten beluisterd. Deze MP3 kun je bestellen in de webshop van AvL Coaching.

 

Klik hier om een filmpje te bekijken van hypnose bij PDS!

 

Geen evenement in de kalender
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

hoofdpijn.jpg