Pijnreductie

Baringspijn

Onderzoek van hoogleraar anesthesiologie prof. dr. Albert Dahan van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) heeft uitgewezen dat 10% van de jonge moeders zelfs nog ruim twee jaar na de geboorte van hun kind nog pijn heeft van de bevalling, soms zelfs dagelijks. Dit wordt ook wel 'baringspijn' genoemd.

Dit kan regelmatig tot gevolg hebben dat je moeten verzuimen op het werk of niet mee kunnen doen aan dagelijkse activiteiten.
In veel gevallen gaat het hier om aanhoudende pijn vanuit het bekken, lagerugpijn en ook buikklachten ("het totale gevoelsgedeelte dat bij de bevalling is betrokken", aldus hoogleraar anesthesiologie prof. dr. Albert Dahan)

De groep met aanhoudende 'baringsklachten' heeft vaak ook last van angstige klachten en depressie waardoor hun dagelijkse functioneren beïnvloed wordt. Ook kan het van grote invloed zijn op je seksleven.

Al met al een goede reden contact op te nemen met een hypnotherapeut die diverse technieken kan toepassen om je helpen.

MP3 bestand op maat
Naar aanleiding van wat we tijdens de een-op-een sessies bespreken, kan een MP3 bestand op maat gemaakt worden, die je dan thuis kunt beluisteren op de momenten dat je het nodig hebt. Hiervoor worden € 25,00 extra kosten in rekening gebracht.

MP3 Pijnmanagement
Ook kun je, op het tijdstip dat het jou uitkomt, zelfhypnose leren met de MP3's Pijnmanagement uit de webwinkel. Door middel van 2 hypnosebestanden wordt je door het hele proces heen geleid zodat jij leert met zelfhypnose je pijnbeleving beter te managen. Klik hiervoor op onderstaande knop.